Facebook
3. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 01- 04 nisan tarihleri arasında Adana”da Gerçekleştirildi.
Karnaval kapsamında 04 nisan cumartesi günü Karnaval kortejinde Talasemi Federasyonu yerini aldı.
Talasemi Federasyonu Başkanı Ali KILIÇ, Adana”da Bulunan Derneklerin üyeleri aileleri ve gönüllülerin katıldığı kortejde Bizde Varız sloganı ile Talasemi hastalığına dikkat çekildi.
Yapılan etkinlikte bir farkındalık oluşturularak topluma Talasemi hakkında bilgi verildi.
ATODER Talasemi Federasyonu ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Öğretmen evinden 6 Aralık da Engelliler Günü etkinliği yapılmıştır.
Talasemi Federasyonu Genel Başkanı ve ATODER Başkanı ALİ KILIÇ Talasemi hastalığının yaşam boyu hayatı etkileyen doğuştan engellilik olduğunu, her üç haftada bir iki ünite kan alarak yaşamlarını sürdürdüklerini, ağır genetik bir kan hastalığı olduğunu belirterek, yeni Talasemili bebekler dünyaya gelmemesi için toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini bu konu da eğitim ve bilinçlendirme çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin SÖZLÜ Talasemi”nin Akdeniz bölgesinin bir gerçeği olduğunu ve her ailede bu rahatsızlığı yaşayan bireylerin olduğunu söyleyerek bu gerçeği hatırlamamızı sağlayan Talasemi Federasyonu”na ve ATODER”e teşekkür eder belediye olarak başarılar dilediğini söyledi.
Etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş ÖKTEN bu tarz etkinliklerin olması gerektiğini Talasemi Federasyonu”nun ve ATODER”in çalışmalarının çok güzel olduğunu ve çalışmalarında her zaman yanlarında destekçileri olduklarını ifade ederek başarılar diledi.
Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin SÖZLÜ ve çalışanlarına, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan KARALAR”a, Genç Musiad Başkanı Mustafa Zübeyir YAĞCI ya ve yönetimine, Şakirpaşa Halk Eğitim Müdürü Kemal AKKIŞ”a teşekkür eder saygılarımızı sunarız.
T. C. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Mesut Cem ERKUL”U Talasemi Federasyonu ve ATODER başkanı Ali KILIÇ ve Proje Koordinatörü Mahmut ÜNNÜ tarafından ziyaret edilerek Talasemi Hastalığı Belgeseli Projesi hakkında bilgi verildi.
Talasemi Federasyonu Türkiye ve Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Kılıç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe’yi ziyaret etti.
Federasyon Başkanı Ali Kılıç, 20 – 23 Kasım tarihinde İzmir Çeşmede düzenlenecek olan Talasemi ve Hemoglobinopatiler Kongresi hakkında Menevşe’ye kongre hakkında bilgi verdi. Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği üyesi Ayşegül Demir ise dernek bünyesinde gerçekleştirilen, ebru sanatı ile yaptığı bir çalışmayı Menevşe’ye hediye etti. 6 Aralık Cumartesi günü Adana Öğretmen Evinde gerçekleştirilecek olan, engelliler günü etkinliğine Başkan Menevşe’yi davet etti. Menevşe ise bu tür sosyal sorumluluk çalışmalarının her zaman yanında olduğunu belirterek, yeni talasemi hastası doğmaması için daha çok üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını vurguladı.
Başkanımız Ali KILIÇ, ATODER (Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği) Üyeleri Musa BASUT ve Ayşegül DEMİR Adana Valisi Mustafa BÜYÜK E Ziyarette bulundular. 23.05.2014 Tarihinde Göreve Gelen Adana Valisi Sayın Mustafa Büyüke Talasemi Federasyonu ve derneğimiz hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.
Talasemi konferansı düzenlendi |
Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından, “Tanıdan Yaşama Talasemi ve Orak Hücre Anemisi” konulu konferans düzenlendi. |
Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Talasemi Dayanışma Derneği (TADAD) Başkanı Opr. Dr. Duru Malyalı ve Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER) Başkanı Ali Kılıç katıldı.
Talasemi ve orak hücre anemisinin önlenmesi, tedavisi, kan bağışının önemi, hastaların yaşam koşulları ve çalışma durumları ile dernek faaliyetlerinin anlatıldığı konferansa katılımcıların ilgisi büyük oldu.
Konferans Doç. Dr. Şerif Demir’in Opr. Dr. Duru Malyalı’ya, Yrd. Doç. Dr.Sevda Arslan’ın Ali Kılıç’a plaket vermesi ile sona erdi.
“TALASEMİ ÇİCEKLERİ SOLMASIN” isimli Projemiz ile 70 talasemili hastası Çocuk ve Genç bireye motivasyon artırıcı sosyal faaliyetlere dahil ederek sosyal hayata uyumlarını artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda Fotoğrafçılık, Ebru kursu ve kısa film/oyunculuk kursu verilecektir. Kursiyerlerle birlikte aldıkları eğitim doğrultusunda sergi düzenlenerek özgüven duyguları pekiştirerek hayata bağlanmaları sağlanacaktır. Fotoğrafçılık kursu alan bireyler Adana ili sınırında beş farklı yöresel mekânı gezerek buraları bir hasta gözüyle fotoğraflayacaklar ardından yapılacak çalışma sonunda proje kapanış toplantısında sergileyeceklerdir. Ayrıca bu geziler hastalar için gidemedikleri göremedikleri yerleri görme fırsatları yaratacak ve motivasyonlarını artırıcı etmenler olacaktır. Kısa film/oyunculuk eğitimi alan kursiyerler ise proje süresince kendilerinin senaryosunu belirlediği özellikle hastalıklarını anlatacakları kısa filmler çekeceklerdir. Proje kapanışında sergi düzenlenerek kursiyerin eğitim boyunca yaptıkları sanat ürünleri sergilenecektir. Projemiz kapsamında eğitimlerin uygulanacağı mekân derneğimizin yeri olarak belirlenmiştir.
Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER), Adana’daki talasemi hastaları ile ailelerine eğitim semineri düzenledi. Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’ndeki seminerde hastalık, belirtileri, ne yapılması gerektiği ve tedavisiyle ilgili bilgiler paylaşıldı.
Programın açılışında konuşan Dernek Başkanı Ali Kılıç, kan hastası olarak doğmanın çocukların kaderi olmadığını söyledi. Akdeniz Anemisi denilen talaseminin bir kan hastalığı olduğunu vurgulayan Kılıç, toplumun bu konuda bilinçsiz olduğunu dile getirdi. Hastalığa karşı gerekli ciddiyetle yaklaşılması için bu tür seminerler ile vatandaşları bilgilendirdiklerini vurgulayan Kılıç, “Bu amaçla köyler dahil toplantılar düzenleyip halkı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Amacımız kan hastası olarak doğan çocuk sayısını en aza indirip bu hastalık hakkında herkesi bilgilendirmektir.” diye konuştu.
Daha sonra Opr. Dr. Duru Malyalı, Doç. Dr. İbrahim Bayram, Prof. Dr. M. Akif Çürük ve Prof. Dr. Atila Tanyeli tarafından hastalıkla ilgili bilgiler verilerek, tedaviler ve hastalara yaklaşımlar anlatıldı.