Başkanımız

baskanTalasemi Federasyonu Genel Başkanımız ve ATODER başkanımız, Sayın Ali Kılıç 1986 Adana doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı. Kendisinin de orak hücre anemi hastası olmasından dolayı  lise öğrenimini sağlık sorunlarından dolayı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

2005 yılından bu yana hemoglobinopatiler konusunda (talasemi ve orak hücre anemi) hastalıklarıyla alakadar eğitim ve seminerlerde gönüllü olarak yer aldıktan sonra 2006 yılından bu yana çalışmalara başladığı ve 2007 yılında resmi olarak kurulan Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER) kurucu başkanlığını yaptı ve  halen bu derneğin  başkanlık  görevini de yürütmektedir.

2008 yılında ATODER’in Talasemi Federasyonuna üye olmasından bu yana federasyon çalışmalarına katıldı. 2009 yılında Talasemi Federasyonu yönetim kurulu üyesi oldu ve
2011 yılında ATODER’i Thalassemia International Federation (Dünya Talasemi Federasyonu) üyeliğine alınmasını sağladı.

Talasemi Federasyonunun 2013 yılında yapılan 5.Olağan Genel Kurul Kongresinde Talasemi Federasyonu Genel Başkanlığına seçildi ve halen bu görevi yürütmektedir.
2007 – 2013 yılları arasında; Berlin, Güney Kıbrıs, Dubai, Antalya gibi önemli kongre merkezlerinde uluslararası 4 kongrede ve ulusal alandaki birçok kongrede eğitim seminerleri, kurslara konuşmacı ve görevli olarak katıldı.

Engelliler ve gençlik haklarına yönelik birçok çalışmalara katılarak katkılar sağladı.

Aktif olarak halen üyesi olduğu birçok kurum ve kuruluşlar arasında ki görevlerinde başkanlık, yönetim kurulu üyeliği ve üyelik olarak görevleri devam etmektedir.

• Talasemi Federasyonu Genel Başkanlık Görevi,

• ATODER Başkanlık Görevi,

• Gençlik Proje ve Strateji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği,

• Adana Büyük Şehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyesi ve Süreğen hastalıklar koza birimi başkanı,

• Doğu Akdeniz Sivil Toplum Platformu Yönetim Kurulu Üyesi,

• Sivil Toplumu Geliştirme Merkezi Üyesi,

• Ulusal Gençlik Parlamentosu Delegesi,

• Uluslararası Talasemi Federasyonu (TIF) Üyeliği.